De stacaravan:
maximaal comfort, het hele jaar door

Stacaravan 1
Stacaravan right

Kamperen in de stacaravan

Het complete comfort van een tweede woning en de gezelligheid van het kampeerleven, daar kies je voor met een stacaravan. Alle luxe van thuis zonder in te boeten op het echte kampeergevoel!
Zoals de naam reeds doet vermoeden, is de stacaravan een residentiële caravan of recreatiewoning met een maximale grootte van 40 m², die over de weg kan worden verplaatst, maar niet aan het verkeer mag deelnemen. De stacaravan kan niet door een personenauto of bestelbus worden voortgetrokken maar wordt met een vrachtwagen op de staplaats afgeleverd.


Veel verblijfparken zijn uitgerust met elektriciteits-, water-, tv- en internetdistributie en sommigen ook met een gasaansluiting. Dit draagt bij aan het maximale comfort tijdens je verblijf in het verblijfpark. Verder zorgt een gezellig terras of mooi aangelegd tuintje ervoor dat je in alle rust kan genieten van de buitenlucht. 

De moderne stacaravans zijn gebouwd om alle weersomstandigheden te trotseren.
Zo kan je er winter en zomer steeds terecht en geniet je zowel van prachtige winterlandschappen als van zwoele zomeravonden. 

Zelf een stacaravan kopen

Wil je op ieder moment van het jaar genieten van een vakantie op de plek van jouw dromen? Dan is het kopen van een eigen stacaravan zeker het overwegen waard!
Er is een groot gamma beschikbaar met voor elk wat wils en voor ieders budget. Elk model is verkrijgbaar in verschillende maten en kan naar ieders wens optioneel aangepast en uitgerust worden.
Wil je een heteluchtoven en een afwasmachine in de keuken? Geen probleem! Liever extra opbergruimte? Done! Warmbloedig? Voorzie die airco maar! Kies ook de kleuren en het meubilair volledig naar jouw smaak. En hou je eerder van glamping, ga dan voor de luxe-afwerking van jouw stacaravan. Ook de buitenruimte richt je (binnen de regels van het verblijfpark) gezellig in naar eigen wens.

Dankzij je eigen stacaravan heb je steeds een eigen plek die je dierbaar is, waar je elk weekend naartoe kunt gaan wanneer je dat maar wil. Maak onvergetelijke herinneringen met vrienden en familie en smeed nieuwe vriendschappen voor het leven. Je zal er snel kind aan huis zijn.
Bovendien garandeert het verblijfpark die jou mag verwelkomen je een gecontroleerde omgeving waar toezicht gehouden wordt op jouw stacaravan. Zo kan je ook steeds weer met een gerust hart naar huis keren.

Stacaravan 2
Stacaravan left
Stacaravan 3
Stacaravan right

Bestemming 

Wanneer je een stacaravan hebt aangekocht, is de volgende stap een leuke plek zoeken om deze te plaatsen. Aarzel niet hierbij de hulp in te roepen van de verkoper van de stacaravan. Deze heeft vaak een connectie met één of meerdere verblijfparken (soms ook in het buitenland) en kan je hierbij dus zeker op weg helpen. 

Je mag na aankoop van een stacaravan deze niet zelf over de openbare weg vervoeren. Hiervoor moet je beroep doen op een speciaal transport. 

Bij de eerste aankomst op het kampeerterrein moet de naam, voornaam, woonplaats, nationaliteit, geboortedatum en identiteitskaartnummer van de personen die in de stacaravan verblijven doorgegeven worden aan de uitbater van het verblijfpark. Deze informatie wordt door de uitbater overhandigd aan de lokale politieoverheden. Domiciliëring in een recreatiepark is wettelijk niet toegestaan.

De Belgische wetgeving inzake Ruimtelijke Ordening en de toeristische regelgeving bepalen verder allerlei regels voor de stacaravans rond minimale oppervlaktes, hoogtes, verhardingen, terras, enz. De wetgeving verschilt enigszins wel wat in Vlaanderen en Wallonië. Informeer dus goed op voorhand en laat je ook hier bijstaan door de handelaar. 

Huren? Kan ook!

Het huren van een stacaravan is een aanrader voor alle kampeerders die net dat ietsje meer comfort zoeken, zonder (onmiddellijk) permanent te willen investeren. 

In de compleet ingerichte stacaravan is alles voorhanden om meteen te ontspannen en aan de vakantie te beginnen. 
Ook het inpakken voor vertrek gaat vlot: alle huisraad is aanwezig, waardoor je niet al je kampeerspullen moet meebrengen. Zo blijft er meer plaats over om leuke souvenirs mee naar huis terug te nemen.

Kies voor een stacaravan en combineer het avontuurlijke van kamperen met het comfort van thuis!

Stacaravan left

Info en verkooppunten 

BedrijfStadWebsite
Caravan Centrum RoelsWetterenwww.caravancentrumroels.be
Caravans van de VenBeveren-Waaswww.vandevencaravans.be
Desmet caravancenterMiddelkerkewww.caravan-desmet.be
La Mayette CaravansFronvillewww.campinglamayette.be 
North Sea CaravansMellewww.northseacaravans.be
   
Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.