Het belang van niet-essentiële verplaatsingen

staycation met motorhome of caravan

Ondanks de huidige Coronacrisis, willen we jullie met Campaway toch graag blijven inspireren en informeren. Zodra deze situatie achter de rug is, want ook dit gaat voorbij, zal de toeristische sector ons harder dan ooit nodig hebben. Niet-essentiële verplaatsingen zullen belangrijker worden dan ooit. Niet enkel om het toerisme er weer bovenop te krijgen, maar ook voor je mentale gezondheid. Want na deze onzekere en stressvolle periode is het cruciaal om even helemaal weg te zijn en je batterijen terug op te laden.


Via deze weg willen we graag een lans breken voor de staycation, de vakantie in eigen land met de motorhome of caravan. 
Enerzijds zullen veel landen in Europa waarschijnlijk de grenzen komende zomer nog gesloten houden voor toeristen en niet-inwoners. Anderzijds moeten heel wat buitenlandse toeristen hun reis naar België annuleren vanwege de reisbeperkingen die overal ter wereld gelden. Dit heeft natuurlijk een enorme financiële invloed op de sector. De toeristische hoop is dus noodgedwongen bijna uitsluitend gevestigd op de Belgische toerist. 

staycation met motorhome of caravan

Trek er dus zeker van zodra het kan weer massaal op uit in eigen land met jullie camper of caravan! En denk daarbij niet enkel aan de Belgische kust of de Ardennen. Ons land herbergt tal van verborgen pareltjes die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken. Natuurpracht, historische schatten en een rijk cultureel patrimonium zijn in overvloed aanwezig, zowel ten noorden als ten zuiden van de taalgrens. Ook op gastronomisch vlak moeten we niets inboeten wanneer we als toerist door ons eigen land trekken. Want geef toe, als echte Bourgondiërs houden we van gastronomie. Onze bier- en kaasspecialiteiten, onze chocolade en uiteraard onze frieten. Voor vele toeristen een reden om naar België te komen. Nu een reden voor ons om hier te blijven.

staycation met motorhome of caravan

 

Hou zeker onze blog in de gaten voor meer tips over de leukste plekjes en bezienswaardigheden voor een geslaagde vakantie in eigen land! En profiteer er in de tussentijd van om je caravan en motorhome die grote lenteschoonmaak te geven. Zo ben je helemaal vertrekkensklaar wanneer Maggie ons terug uit ons kot laat. 
Blijf goed voor jezelf en iedereen rondom jou zorgen!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.