Op vakantie met de caravan.
Welk voertuig past het best bij jou?

De gezinscaravan

Een gezinscaravan is ideaal voor grotere gezinnen die met (kleine) kinderen op vakantie vertrekken. Met zo’n caravan kun je ook makkelijk op campings terecht, aangezien vele campings zijn gericht op gezinnen met kindjes.

In de gezinscaravan staat het bed voor de kinderen dan ook vaak centraal. Extra leuk wordt het met een stapelbed (te herkennen aan de lekker ‘K’ in de typeaanduiding). Sommige hebben zelfs een afsluitbare kinderkamer, zodat de ouders gezellig kunnen nagenieten bij een goed glas wijn wanneer de kinderen al in bed liggen.

Als je met je gezin op reis gaat, dan is het noodzakelijk dat je caravan over voldoende bagagemogelijkheden en laadvermogen beschikt. Gezinscaravans hebben vaak praktische oplossingen met extra bergruimte, zoals opbergvakken tegen de wanden en onder de bovenkastjes. Sommige fabrikanten maken het onderste stapelbed opklapbaar, zodat je daar onderweg twee kinderfietsen kunt vervoeren.

De tweepersoonscaravan

Een tweepersoonscaravan is ideaal voor kampeerders die samen Europa willen ontdekken. Koppels die investeren in een tweepersooncaravan, stellen luxe vaak op prijs. Heet water uit de keukenkraan, een flatscreen aan de wand, een caravan mover, vloerverwarming of een airco: het zijn geen uitzonderingen in caravanland. Doorgaans zijn de speciale tweepersoonscaravans met nog meer luxe uitgevoerd dan de doorsnee caravan. Dat zie je ook aan de gebruikte meubelmaterialen en gordijnstoffen, het houtdecor op de meubels, designlampjes en ledverlichting.

Een populaire indeling is de caravan met Frans bed: een vast tweepersoonsbed tegen de zijwand. Ernaast vind je de badkamer, met een gecombineerde douche/toilet. Een andere populaire indeling is die met twee enkele bedden met een loopgedeelte ertussen.. Voor extra slaapcomfort plaats je een tussenstuk tussen beide bedden.

Ook bij tweepersoonscaravans kun je kiezen uit diverse soorten zitgroepen, keukens met veel werkruimte of juist iets compacter. Over het algemeen zijn tweepersoonscaravans meer gericht op comfort en dan zijn er ook nog de ‘limited editions’: afgeladen met opties voor een speciale prijs.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.