Dossier stacaravan: anders kamperen

kamperen stacaravan

Enkele voordelen van deze alternatieve ‘vaste’ kampeerformule

Zoals de naam reeds doet vermoeden, is de stacaravan een residentiële caravan of recreatiewoning waarin je gezellig tot rust kan komen op het verblijfpark. Je mag (en kan, in de meeste gevallen) de stacaravan niet zelf over de weg vervoeren. Geniet van het comfort van een tweede woning gecombineerd met de gezelligheid van het kampeerleven.

kamperen stacaravan

Op vakantie wanneer je wil

De moderne stacaravans zijn gebouwd om alle weersomstandigheden te trotseren. Zo kan je er winter en zomer steeds terecht. Voor een verlengd weekendje tijdens de herfst, een weekendje uitwaaien tijdens de winter of een lange vakantie tijdens de zomer, op voorhand gepland of last minute beslist, geniet van een deugddoende vakantie wanneer je wil.

Het comfort van een tweede thuis 

Hou je van die typische kampeersfeer, zonder in te boeten op het comfort van thuis? De stacaravan voldoet aan al jouw verwachtingen en zorgt voor een perfecte combinatie van het kampeergevoel en het comfort van een (vakantie)woning met zijn buitenruimtes.  

Een plek op maat

Maak van je stacaravan een plek waar je je helemaal thuis voelt. Richt deze volledig naar je eigen smaak in en creëer zo een gezellige plek die helemaal bij jou past en waar je volledig tot rust komt. 

Inpakken? Geen gedoe meer!

Aangezien de stacaravan je thuis weg van huis is, kan je alles wat je nodig hebt na de eerste keer ter plaatse laten. Gedaan met je halve hebben en houden steeds weer opnieuw mee te moeten sleuren. Het enige wat je hoeft te doen is je pantoffels of flip-flops aantrekken wanneer je toekomt en je bent klaar om te ontspannen. 

Geniet van ‘familie-tijd’

Beschikt jouw stacaravan over één of meerdere extra slaapkamers? Maak dan zeker van de gelegenheid gebruik om mooie momenten te beleven met de hele familie. Creëer onvergetelijke herinneringen met je ouders, grootouders of neven en nichten!

Buren worden vrienden

De bewoners van de omliggende stacaravans worden al snel nieuwe vrienden. Een onderwerp voor een eerste praatje is namelijk snel gevonden. Je mag er immers van uitgaan dat iedereen die je tegenkomt jouw liefde voor de camping deelt. De stap naar het gezamenlijke apéro-uurtje, een barbecue of zelfs raclette-avond tijdens de winter is snel gezet. En je weet, een goede buur is beter dan een verre vriend!

kamperen stacaravan

Huisdieren welkom

Gedaan met zoeken naar vakantiewoningen of hotels waar je je geliefde huisdier mee naartoe mag nemen. Voortaan genieten ze mee van de reis! En wie weet wordt jouw hond wel de lieveling van de camping.  

Vertrek met een gerust hart

Aan alle mooie liedjes komt een eind. En wanneer het tijd is om terug huiswaarts te keren, kan dit met een gerust hart. Tijdens je afwezigheid houden de beheerders van het verblijfpark een oogje in het zeil. Zo ben je er zeker van de je bij je volgende bezoek je stacaravan net zo aantreft als je hem hebt achtergelaten. 

Twijfel je nog of deze vakantiemanier iets voor jou is of wil je nog niet meteen onmiddellijk een permanente investering doen? Dankzij de huurmogelijkheid ontdek je snel of de stacaravan iets voor jou is. Probeer het zeker eens uit! 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.