Getuigenis: Een roadtrip met de camper in ‘slakkenmodus’

Reis met uw kot

Vincent Braun, journalist voor ‘La Libre Belgique’, en zijn gezin twijfelden geen seconde toen zich de gelegenheid voordeed om er met de motorhome opuit te trekken.  De eigenlijke reisbestemming of periode maakte voor hen niet veel uit. Het ontdekken van een andere manier van reizen aan boord van een rijdend huis, de belofte van vrijheid en het doorbrengen van de nacht midden in de natuur, dat is waar het om draait. 
Lees hier hun reisverslag.

Op naar Engeland

We kozen ervoor om met onze camper naar Engeland te trekken. Meerbepaald de Zuidwestelijke regio, een relatief onbekende toeristische bestemming maar toch makkelijk bereikbaar vanuit België. 

Nota: Wie vandaag naar het Verenigd Koninkrijk reist, wordt bij aankomst verplicht twee weken in (zelf)quarantaine geplaatst. Verwacht wordt dat deze maatregel binnenkort weer versoepeld wordt.

Tijd om onze camper op te halen. 7,5 meter hoog, 3 meter lang en 2,5 meter breed, best een indrukwekkend voertuig! Tijdens de rit naar Calais wennen we aan het rijden met de motorhome. De technologische hulpmiddelen in de vorm van sensoren en camera’s helpen ons om mooi binnen de wegmarkeringen te blijven.  
Rijden met de motorhome zou ik als volgt samenvatten: Kijk ver, draai breed en rijd ver genoeg achteruit.

Het Engelse Wilde Westen

Eens aangekomen aan de overkant van de plas, wacht er ons een nieuwe uitdaging: links rijden met een Belgisch voertuig waarvan het stuur zich dus ook links bevindt.
Maar anyway, een avontuur is een avontuur.  

Aangekomen in Dover maken we gebruik van de Park4Night-app. Deze loodst ons naar onze eerste bestemming: Matley Wood Camp, een kampeerplaats aan de ingang van het New Forest nationaal park op een steenworp van Southampton en speciaal uitgerust voor motorhomes.

In dit natuurdomein in het landelijke Hampshire worden we verwelkomt door wilde paarden, die we op hun beurt begroeten met enkele wortels. 
Met behulp van enkele stabilisatieblokjes parkeren we ons mobiele huis onder een majestueuze eik. We worden morgenvroeg ongetwijfeld gewekt door het geluid van vallende eikeltjes op het dak. Het is eens wat anders dan een wekker. 

En dan is het tijd voor het avondeten, klaargemaakt in de compacte maar uitgeruste keuken. Aan boord ontbreekt het ons absoluut niet aan comfort en gezelligheid. Door de twee cabinestoelen om te draaien, is de U-vormige zithoek rond de uitklapbare tafel compleet. 
De uitschuifbare zonneluifel zorgt ervoor dat we een extra leefruimte kunnen creëren met de campinglounge die in de grote kofferbak (ongeveer 2 m³) opgeborgen zat. 

Met zo’n setting vinden we de televisie aan boord helemaal overbodig! 
Onze twijfel over een goede nachtrust vliegt na de eerste nacht ook meteen de deur uit: kwalitatief beddengoed en de nachtelijke geluiden werken eerder rustgevend.

Bij het ontwaken verbazen we ons over de natuurpracht. We worden omringd door eekhoorns die speels van boom naar boom springen en koeien en wilde paarden doen zich te goed aan het hoge gras. We slaan hen vol verwondering gade van achter de grote ramen van onze motorhome.

Onvergetelijke reiservaringen 

We wilden het pittoreske dorpje Bansbcombe bezoeken, maar de smalle wegen die leiden doorheen de graafschappen Dorset en Devon blijken enkel toegankelijk voor lichte voertuigen. We maken rechtsomkeer en gaan dus maar over op plan B. 

Hoe het ook zij, de hoevecamping Woodfarm in Charmouth is een waar toevluchtsoord. Uitkijkend over de glooiende heuvels van Dorset, is het ook de perfecte plaats om enkele essentiële klusjes die horen bij het reizen met een motorhome uit te voeren: het lozen van het afvalwater en het bijvullen van het waterreservoir.

Het zijn de uitdagingen en avonturen onderweg die voor onvergetelijke herinneringen zorgen. Bij onze terugkomst waren we het er dan ook unaniem over eens: De camper biedt een onvergetelijke en onvergelijkbare reiservaring in het comfort van je eigen huis. We kunnen al niet wachten tot de volgende vakantie … 
 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.