Door de sneeuw met de camper of caravan

winterkamperen

Kamperen tijdens de winter, het is en blijft een unieke ervaring. Doorgewinterde kampeerders (deze woordspeling was te voor de hand liggend 😊) laten zich niet afschrikken door koude temperaturen, regen of sneeuw. 
Tijdens de wintermaanden sluiten sommige campings, dus de keuze van locatie is beperkter dan in de lente en de zomer. In deze blog vind je enkele gezellige Belgische wintercampings om toch ook nu te genieten van het zalige outdoorleven. 

 

Camping Le Pommier Rustique

winterkamperen

 

Gelegen op een heuvel aan de rand van de Ardennen, in de Naamse gemeente Durnal, word je verwelkomd in een prachtig natuurlijk kader. Vanop de terrassen op de camping heb je zicht over de pittoreske vallei met zijn rivier de Bocq. Ideaal voor natuurliefhebbers die graag lange wandelingen maken doorheen het mooie winterse landschap. Maar ook voor uitstapjes naar de Grotten van Han of Dinant is de camping een geschikte uitvalsbasis.

Camping Fort Bedmar

In het landelijke grensdorp De Klinge-Waas in Oost-Vlaanderen kom je tot rust ver van druk verkeer en industrie. In de bosrijke omgeving te midden van weidse polderlandschappen laad je je batterijen weer helemaal op. Hoewel zeer rustig gelegen, heeft de camping een centrale ligging voor het bezoek aan verschillende steden, waaronder Doel en Hulst. Doel is bij het grote publiek vooral gekend omwille van de kerncentrales. Maar het dorpje heeft veel meer te bieden. Het ‘Hooghuis’ in de kleine vissers- en jachthaven aan de Schelde is de oudste windmolen van het land. Hulst is een aloud vestigingsstadje, waar het gezellig winkelen en wandelen is. 

Camping Houtum 

 

Gelegen te Kasterlee, in de groene Kempen, vind je deze populaire maar rustige plek. Talloze fiets- en wandelpaden leiden je doorheen schilderachtige landschappen van dennenbossen, moerassen, heidevelden en zandige heiden. Voor de kleinsten onder de kampeerders is een uitstap naar de Kabouterberg zeker een aanrader. Op deze bosrijke plek met zand- en duinenruggen kunnen ze naar hartenlust klimmen, kruipen en in het zand spelen. 

winterkamperen

Hopelijk hebben we je warm kunnen maken om er, ondanks de koude, met je camper of caravan op uit te trekken en te genieten van de stille, winterse natuur. En anders houdt niets je tegen om verder naar het zuiden te trekken. Dat is nu eenmaal de vrijheid en het grote voordeel van kamperen met vier wielen!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.