Roadtrip door Slovenië

met camper of caravan door Slovenië

In Slovenië bezoek je kustplaatsjes in Venetiaanse stijl, ontdek je kilometerslange grotten, geniet je van het uitzicht over azuurblauwe meren en probeer je unieke wijnen van verschillende regio’s. Dit land heeft van alles wat. Neem je motorhome of caravan mee naar deze geweldige bestemming voor je kampeervakantie! 

Sloveense natuur 

Uitgestrekte meren, bergen met witte toppen en diepe, donkere grotten. Slovenië heeft een prachtig landschap. Geen wonder, kijk maar naar de buurlanden. In Slovenië vind je bergen als in Oostenrijk, en een kust als in Italië. Onder de hoogtepunten van de Sloveense natuur vallen het Meer van Bled en het Meer van Bohinj (beide helder blauw en omringd door groen), de Grotten van Postojna (20.750 meter lang!) en de Grotten van Škocjan. 

met camper of caravan door Slovenië
met camper of caravan door Slovenië

De mooiste steden 

Slovenië heeft een aantal fraaie steden die je gezien moet hebben tijdens je roadtrip. In hoofdstad Ljubljana bezoek je het kasteel, dat een mooi panorama over de stad biedt. In Bled geniet je van het uitzicht over het gelijknamige meer (de stad heeft ook een mooi kasteel boven een klif). Ben je eerder een zee-en strandliefhebber? Bezoek dan het kustplaatsje Piran, met gebouwen in Venetiaanse stijl. Keuze genoeg! 

Wijnregio’s 

Wijnkenners opgelet! Slovenië heeft drie grote wijnstreken: Primorje in het westen, met een wijn die vaak droog smaakt en rijk is aan mineralen, Posavje in het zuidoosten, met veel Franse invloeden merkbaar in de smaak en Podravje in het noordoosten, met Duitse invloeden. Elke wijnregio in Slovenië produceert zijn eigen, unieke wijn. Voor kenners is dat natuurlijk een mooie gelegenheid om verschillende nieuwe smaken te proberen en een bezoekje te brengen aan de wijnvelden. 

met camper of caravan door Slovenië

Campings  

In Slovenië heb je de keuze uit verschillende soorten campings om je camper of caravan te parkeren. Dat gaat van kleine plekjes met veel privacy, tot grote parken met een zwemparadijs. Hier vind je meer info over je vakantie in Slovenië.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.