Ontdek de adembenemende landschappen en verborgen schatten van de Maasvallei tijdens een camperuitje

Reizen met een camper is een avontuur dat je totale vrijheid én onderdompeling in de natuur garandeert. Op zoek naar een bestemming die prachtige landschappen, cultureel erfgoed en ontspanning langs een rivier combineert? Dan is de Maasvallei in België de perfecte plek. Deze pittoreske regio zit vol wonderen en biedt zonder twijfel een onvergetelijke ervaring.

Dag 1: Namen en Dinant - Het hart van de vallei  

Je avontuur begint in Namen, een stad waar geschiedenis en moderniteit elkaar ontmoeten. Beklim de Citadel van Namen voor een adembenemend panoramisch uitzicht over de Maasvallei. Wandel vervolgens door de steegjes van de oude wijk, ontdek leuke winkeltjes en snuif de authentieke sfeer op.

Daarna trek je verder naar Dinant, een echt juweeltje aan de oever van de Maas. De collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dinant siert het landschap en voert je mee naar een sprookjesachtige omgeving. Geniet van de gezellige sfeer van dit charmante stadje en neem zeker de kabelbaan naar de Citadel van Dinant voor alweer een buitengewoon uitzicht.

Waar overnachten? 

Camping Villatoile of camping Belle Meuse verwelkomen je met open armen!

Dag 2: Hastière en Waulsort - Pastorale charme en ontspanning

Ontdek de volgende dag de kleinere parels van de vallei. Begin in het pittoreske dorpje Hastière, waar je de abdij van Hastière kan bezoeken en rondlopen in de rustige straatjes. Laat je betoveren door de idyllische sfeer van de omringende natuur.

Vervolg je reis naar Waulsort, een ware oase van rust. Een boottocht op de Maas is een must als je de prachtige vallei vanaf het water wilt ontdekken. Dein op het rustige water van de rivier en laat je zorgen wegdrijven.

Waar overnachten? 

In Hastière op camping Castel Mosan.

Dag 3: Givet en Dinant - Reis tussen twee landen

Steek op dag drie de grens over om Givet te ontdekken, een charmant Frans stadje. Verken de oude wijk, bezoek het Fort van Charlemont en snuif de gastvrije sfeer op. Dompel je onder in de cultuur van de stad en beleef een unieke ervaring.

Waar overnachten? 

In het nieuwe camperpark van Givet aan de oevers van de Maas.

Dag 4: Profondeville en Namen – De grote finale

Op de laatste dag ontdek je Profondeville. Wandel langs de kaaien, adem de frisse lucht in en geniet van de rust van dit magische dorpje. Een rustmomentje om je reis stilletjes aan af te ronden.

Beëindig je reis in Namen, waar je het Félicien Rops Museum kan bezoeken of een boottocht op de Maas maakt om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Profiteer van de laatste momenten van je kampeertrip en geniet van de unieke sfeer van de Maasvallei.

De Maasvallei wacht je op met betoverende landschappen, rijke geschiedenis en gezellige sfeer. Maak je camper reisklaar en laat je leiden door de wonderen van deze streek. Geniet van je uitje!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.