Met de camper of caravan op wintersportvakantie

camper caravan op wintersport

De eerste maand van het nieuwe jaar is weer bijna voorbij, en dus kunnen we reikhalzend beginnen uitkijken naar de krokusvakantie. Het ideale moment om je wintersportvakantie te plannen. Wegdromen bij een winterlandschap met perfecte pistes en pittoreske bergdorpjes. Laad de latten en boards dus alvast maar in de camper of caravan.
Kamperen terwijl een donzig sneeuwtapijt zich over de bergen uitspreidt, het heeft toch iets magisch. 

Fun voor de hele familie

Op skivakantie met de camper of caravan is een heel familievriendelijke manier om op wintersport te gaan. De kinderen kunnen na het skiën nog naar hartenlust spelen in de sneeuw op de camping, terwijl ze anders in het hotel moeten blijven. Veel hotels liggen ook nog eens langs de openbare weg, niet bepaald een veilig speelterrein. Bovendien kan je genoeg speelgoed, boeken … meenemen voor de momenten waarop ze niet op de latten staat.
Heb je alle pistes van het skigebied gedaan en wil je wat variatie, of ligt er niet genoeg sneeuw en wil je elke sneeuwdump achterna om vers poeder onder de latten te voelen, dan maak je er gewoon een winterse roadtrip langs verschillende skigebieden van. 

camper caravan op wintersport

Alles wat je nodig hebt

Je kan met je camper of caravan terecht op één van de talrijke en volledig uitgeruste wintercampings nabij de gekende -en minder gekende- skigebieden, soms zelfs vlak naast de pistes. Van gezellige gemeenschappelijke ruimtes en verwarmde sanitaire blokken tot verwarmde kleedkamers en droogruimtes voor je skimateriaal, je vindt het er allemaal. Vriendelijke en behulpzame uitbaters maken het de gasten zo aangenaam mogelijk. De weggetjes op de camping worden sneeuwvrij gemaakt en vaak kan je er kacheltjes of gasflessen huren om de camper of caravan extra te verwarmen indien nodig.

Van de camping naar de piste

De viersterrencamping Ötztal, gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, is de perfecte uitvalsbasis voor talloze winteractiviteiten. De camping ligt op slechts 12 en 25 km van de gekende skigebieden Sölden en Obergurgl-Hochgurgl. De gratis skibus brengt er je in alle comfort naar toe. Ook vele winterwandelroutes en langlaufpaden lopen vlak langs de camping. De natuurlijke rodelbanen, voor wie het wat spannender mag, en de sneeuwschoenwandelroutes dragen bij tot een onvergetelijke vakantie.


In Frankrijk kan je met je motorhome of caravan terecht op de zogenaamde ‘campings caravaneiges’. Wie in de wintersportgebieden van Peisey-Vallandry, Les Arcs of Paradiski wil skiën of snowboarden, kan op camping Les Lanchettes in het departement Savoie kamperen. Deze bergcamping bevindt zich aan het einde van een dal in de Alpen en biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Even genoeg op de latten gestaan? Ontdek dan de mooiste mountainbikeroutes, alleen of in groep of bezoek het nationaal park van La Vanoise.  

camper caravan wintercamping

Engelberg-Titlis is de grootste wintervakantiebestemming in centraal Zwitserland. Toch is camping Eienwäldli in een rustige omgeving gelegen tussen de imposante bergen. Een gratis shuttlebus brengt je naar de skipistes van Titlis en Brunni. En op de crosscountry trail die langs de camping loopt kan je naar hartenlust langlaufen. Als kers op de taart maak je als een volleerd slalommer de 12 km lange afdaling naar de vallei, de langste afdaling in de Alpen.  

Dan rest er ons niets anders meer te zeggen dan: Blauw, rood of zwart? Wanten aan, skibril op en gaan. En vergeet niet te genieten van een welverdiende après-ski nadien!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.