Met de camper of caravan op vakantie in Nederland

met camper of caravan door Nederland

Uit cijfers blijkt dat jaarlijks zo’n 3,6 miljoen mensen één of meer nachten op een Nederlandse camping overnachten. Weekendjes weg, tijdens de vakanties en natuurlijk in de zomer: er is altijd wel een plekje te vinden op de camping met de motorhome of caravan. 

met camper of caravan door Nederland

Fietsen  

Populaire bestemmingen zijn de Noordzeekust, de Veluwe, de Zeeuwse eilanden, Friesland en de Waddeneilanden. Liefhebbers van fietsen kunnen overal terecht, maar vooral het Gelderse Vechtdal gooit hoge ogen: het gebied rond Ommen staat bekend om z’n prachtige fietsroutes door loof- en naaldbossen. Langs de rivier de Vecht en in de bossen vind je een grote hoeveelheid campings met een plekje voor je camper, caravan of tentje. 

Waterland  

Met 523 kilometer kustlijn is Nederland een paradijs voor strandliefhebbers. Ook waterliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Randmeren, de meren in Friesland, de Wadden of, om nog een voorbeeld te noemen, de Biesbosch: in alle stilte peddel je met een gehuurde kano door smalle slootjes. De stilte ontdek je ook met een zeilbootje op de Grevelingen of in een sloepje op de Friese meren. 

Nationale parken  

Door alle fileberichten op de radio zou je bijna vergeten dat er in Nederland enorm veel natuurschoon te ontdekken is. Er zijn maar liefst twintig nationale parken, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, picknicken en genieten van de natuur tijdens een roadtrip met de camper of caravan. Denk aan de Sallandse Heuvelrug (Overijssel), de duinen van Texel, de Kalmthoutse Heide (Noord-Brabant), Zuid-Kennemerland (Noord-Holland) en de Alde Feanen in Friesland. Een compleet overzicht vind je hier. 

met camper of caravan door Nederland

Topcampings  

Binnen Europa draaien Nederlandse campings mee in het topsegment. Hier vind je meer informatie over je roadtrip naar Nederland. Bezoek zeker ook eens de website van Camp to Go, de Nederlandse tegenhanger van Campaway!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.