Kamperen in de winter: onze beste tips om warm te blijven

Winter is coming

"Winter is coming". Hoewel het eigenlijk nog herfst is, is de eerste sneeuw al gevallen in ons land. Maar échte kampeerders laten zich niet tegenhouden door het koude weer. Met een aangepaste uitrusting is het perfect mogelijk om in de winter je tent op te zetten, of er met de motorhome of caravan op uit te trekken. Wij zetten alvast vijf verwarmende accessoires op een rijtje. 

Weg met de sneeuw

Misschien zo voor de hand liggend dat je het bijna zou vergeten: een sneeuwschep. Campinguitbaters maken de hoofdpaden van het terrein sneeuwvrij, maar voor je eigen kampeerplekje ben je zelf verantwoordelijk. Een extra tip: werp de sneeuw rond de caravan of motorhome; dat houdt de tocht weg die onder het voertuig trekt. Bovendien warmt het sneeuwruimen je al stevig op! 

Altijd warme voetjes

Tijdens de winter is vloerverwarming zeker geen overbodige luxe tijdens het kamperen. Er bestaan handige matten die als vloerverwarming kunnen dienen voor in de motorhome of caravan. De laatste modellen zijn veilig en bovendien nog eens zeer zuinig. 

Mummieslaapzak 

Of je nu kiest voor een tent, een caravan of een motorhome, een mummieslaapzak is altijd een goed idee als je het graag lekker warm hebt. Omdat ze de lijn van je lichaam volgen, is er minder loze ruimte om op te warmen. Zet ’s nachts de capuchon op, zodat je geen warmte verliest langs je hoofd. Als je in Europa blijft, volstaat een slaapzak met een richttemperatuur van -8 tot -10 graden. 

Lange, warme wandelingen 

Wie in de winter kampeerplekken of campings opzoekt, is duidelijk een natuurliefhebber. En dan kunnen lange wandelingen natuurlijk niet ontbreken. Verwarm je handen, voeten en bijvoorbeeld ook je nek of schouders met warmtepads die zo’n zeven uur warm blijven. 

Gezelligheid troef

Winter doet ook denken aan gezelligheid: lekker warm binnen zitten terwijl het buiten vriest dat het kraakt. Denk aan wat extra binnen- en buitenverlichting om je kampeerplaats, tent, caravan of motorhome nóg knusser te maken, zeker tijdens de eindejaarsfeesten. 

Volg deze praktische tips op, en je bent klaar om te genieten van de warme feestdagen en een prachtig landschap.
 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.