Ierland met de camper of caravan

Ierland met de camper of caravan

Hoge kliffen aan de kust, een rotsachtig groen landschap met af en toe een dorpje of een boerderij: het ideale decor voor een vakantie met de camper of caravan. Ierland is het land van groene natuur en rust, perfect voor avontuurlijke kampeerders die wel van een lange wandeling houden. Regen? Geen probleem, een gezellige pub is altijd dichtbij! 

Ierland 

Ierland staat bekend om zijn groene, ruige landschap. Steile, hoge kliffen aan de kust, groene glooiende velden met rotsen zo ver als je kunt kijken… Houd je van een stevige wandeling door ongerepte natuur? Dan ben je in Ierland aan het juiste adres! Enkele hoogtepunten zijn de Klippen van Moher (acht kilometer lang en op sommige plaatsen wel 200 meter hoog), het karstenlandschap van de Burren en het gebied langs de populaire autoroute van de Ring of Kerry. 

Dublin 

Ierland heeft heel veel leuke, authentieke steden en dorpjes, maar een bezoek aan hoofdstad Dublin mag tijdens je kampeervakantie in Ierland eigenlijk niet ontbreken. Verwonder je over de hoogte van de Dublin Spire, breng een bezoek aan de beroemde Temple Bar uit 1840, blijf even staan bij een muziekgroepje dat op straat speelt, kuier door een van de mooie stadsparken en bezoek het Irish Museum of Modern Art. 

Ierse pubs: gezelligheid, Guinness en livemuziek 

Na een lange dag wandelen door het groene Ierse landschap kun je altijd wel terecht in de lokale pub. En nergens zijn die zo sfeervol als in Ierland. Ieren en toeristen genieten hier samen van een koud glas Guinness en natuurlijk, want daar staan de Ierse pubs om bekend, van livemuziek. Makkelijk mee te zingen tekst, een fluit, een gitaar; gezelligheid gegarandeerd. 

Ierland met de camper of caravan

Campings  

Ierland staat niet bekend om zijn grote aantal camper- en caravancampings, maar er zijn absoluut een paar hele goede, vaak op prachtige locaties, perfect voor een uiterst avontuurlijke roadtrip. Ierland telt in totaal zo’n 50 campings, van groot tot (heel) klein. 

Bezoek de website van Tourism Ireland en begin je reis te plannen!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.