Hoe milieuvriendelijk reizen met de camper/caravan? Ontdek hier onze 7 tips!

Als je met de camper of caravan op reis gaat, is het belangrijk om de natuur en het milieu te respecteren én efficiënt omgaan met hulpbronnen. Hier zijn zeven praktische tips om energie te besparen terwijl je op een milieuvriendelijke manier van je camperavontuur geniet.

1. Eco-label apparatuur

Kies voor energiezuinige apparatuur tijdens het kamperen, die goed zijn voor zowel de planeet als de portemonnee. Denk hierbij aan zonnepanelen, duurzame LED-lampen en energie-gecertificeerde elektronische apparaten om je camper of caravan van elektriciteit en licht te voorzien.

2. Gebruik biologisch afbreekbare producten

Als je inkopen doet voor je reis, kies dan biologisch afbreekbare producten voor te wassen, schoonmaken en te douchen. Deze zijn minder schadelijk voor het milieu en je gooit ze gemakkelijk weg zonder de natuur te schaden.

3. Verminder je waterverbruik

Bespaar water door te kiezen voor een waterbesparende douchekop. Vang regenwater op om later te gebruiken voor het besproeien van planten, of het schoonmaken van je voertuig.

4. Kies milieuvriendelijke campings

Wanneer je een tussenstop maakt, kies dan campings die duurzaamheid promoten. Zoek campings die hernieuwbare energie gebruiken, afval recyclen en hun schouders zetten onder milieubescherming.

5. Hanteer een ecologisch verantwoorde rijstijl

Rij soepel en zuinig om je brandstofverbruik te beperken. Vermijd plotseling versnellen, houd een constante snelheid aan en gebruik waar mogelijk cruisecontrol.

6. Produceer minder afval

Bereid maaltijden met verse ingrediënten en vermijd overmatige verpakking. Kies voor herbruikbare verpakkingen en recycle zoveel mogelijk. Vermijd wegwerpproducten door te kiezen voor duurzame alternatieven. 

We helpen je op weg met dit superlekker recept met verse ingrediënten. Perfect voor onderweg: Eenpansgerecht: Roadtrip Egg Fried Rice | Campaway

7. Verken de natuur te voet of op de fiets:

Wil je de omgeving verkennen? Doe dit al wandelen, fietsen of met een ander milieuvriendelijker vervoersmiddel. Zo ontdek je de schoonheid van de natuur van dichtbij, en minimaliseer je tegelijkertijd je impact op het milieu.

Ga je binnenkort kamperen? Houdt dan rekening met deze tips, geniet van het avontuur, en draag zorg voor onze planeet!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.