Het noorderlicht achterna in je camper

Het noorderlicht

Het noorderlicht spotten... Bij wie staat het niet op zijn bucketlist? De indrukwekkende lichtshow is niet alleen bijzonder, maar ook heel zeldzaam. Tal van factoren zoals de weersomstandigheden, het tijdstip, de zonneactiviteit, de lichtvervuiling en de locatie bepalen in welke mate je het noorderlicht kan bewonderen. Wat moet jij weten vooraleer je erop uittrekt om het noorderlicht te spotten met de camper en wat zijn dé toplocaties bij uitstek? We geven je enkele tips!

Voorbereiding is alles
Vooraleer je in je camper of caravan springt, moet je je ervan bewust zijn dat het noorderlicht spotten niet altijd even gemakkelijk is. Ook al bevind je je op een goede locatie, je hebt ook gewoon een beetje geluk nodig. Toch kunnen we je een gouden tip meegeven. Want net als apps die het weer voorspellen, bestaan er enkele apps die je vertellen hoe groot de kans is dat het noorderlicht verschijnt binnen een bepaalde tijd en hoe intens het dan zou zijn. Eens je één van de apps ‘My Aurora Forecast’, ‘Aurora Notifier’ en ‘Aurora Forecast’ geïnstalleerd hebt, ben je helemaal klaar om naar onderstaande toplocaties te rijden.

Tromsø - Norvège

Croyez-le ou non, mais à Tromsø, vous avez même une chance d'apercevoir des aurores boréales  en ville. Malgré la pollution lumineuse, à la surprise générale, elles y sont très visible. Mais ce n’est pas tout, cette ville de Tromsø réserve bien d’autres surprises. Par exemple, les rennes sauvages n'ont pas peur de se promener parmi les humains et vous pouvez même apercevoir des orques et des baleines grâce à sa magnifique situation en bord de mer. Vous n’êtes pas fan des animaux ? Vous pourrez réaliser de belles promenades dans la nature ou devant les chalets colorés de la ville. La cathédrale arctique mérite également une visite. 

Vous ne pouvez pas passer la nuit avec un camping-car à Tromsø, mais vous pouvez rester à proximité en séjournant à  Hatteng. 

Hatteng
IceHotel

Kiruna – Zweden
In Kiruna kan je het noorderlicht op verschillende manieren aanschouwen: tijdens een tochtje met de sneeuwscooter, op skilatten, van op de hondenslee of gewoon vanuit je warme, gezellige, favoriete plek... je camper of caravan! Ook hier kan je mooie wandelingen maken in de natuur of een bezoekje brengen aan het bijzondere ijshotel. Zelfs zonder overnachting is het hotel indrukwekkend dankzij de prachtige ijssculpturen gemaakt door tal van kunstenaars van over heel de wereld.

Liever overnachten op een locatie waar je de camper eenvoudig kan stallen? In Kiruna kan je gezellig overnachten bij een horecagelegenheid.

Kakslauttanen – Finland
De grootste kans om het noorderlicht te bewonderen, heb je misschien wel in Kakslauttanen. Deze locatie staat erom bekend dat je er 200 dagen per jaar het noorderlicht kan zien. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen tijdens je camperreis dus! De stad ligt vlak buiten het Urho Kekkonen National Park, het op één na grootste nationaal park van het land, dat ideaal is om te bezoeken met de camper. Er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het park zodat je op eender welk moment je wandelschoenen kan aantrekken om mooie wandelingen te maken.

In Kakslauttanen kan je overnachten op de Luxia Camping.  

Urho Kekkonen National Park

Ziezo, helemaal klaar om het noorderlicht te gaan spotten!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.