Drie ideeën voor een weekendje weg dichtbij huis

Er even tussenuit met de camper of caravan 

Moezelstreek kampeerinspiratie

Moezel 

De Moezel is een populaire wijnstreek in Duitsland, begrensd door de steden Koblenz en Trier. Zeer bereikbaar met de camper of caravan op zo’n drie uur rijden vanuit midden-België. De Moezel, en met uitbreiding heel Duitsland, is de perfecte bestemming om te kamperen door zijn ruimte campings en camperplaatsen
met goede voorzieningen.   

Neem zeker de tijd om de streek te voet of met de fiets te verkennen. De natuur is er mooi, met goed bewegwijzerde paden. Parkeer de motorhome of caravan zeker ook eens in één van de steden. Trier is de oudste stad van Duitsland, ligt aan de rechteroever van de Moezel en heeft een rijke geschiedenis. Koblenz ligt aan de monding van de Moezel in de Rijn met de Deutsches Eck. Ook Cochem is de moeite waard: klein, gezellig en zeer mooi.  

Natuurlijk kan een wijndegustatie niet op je lijstje ontbreken. Proef van de (half)zoete witte wijnen van de Elbling-, Müller-, Thurgau-, en Rieslingdruiven. Sommigen geloven zelfs dat je er de beste witte wijnen van de wereld kunt drinken.  

Tip: voor wie houdt van een rondreis met de camper of caravan in de winter, is de Moezel zeker een goed idee. Het is er extra gezellig, stadspleintjes zijn gevuld met kerstmarkten en kraampjes met glühwein.  

Plan hier je roadtrip naar de Moezel!

Zeeland 

Deze keer geen bubbels, wél uitgestrekte stranden, mosselen en oesters! Zeer geliefd bij de Nederlanders zelf en de regio bij uitstek om met de camper of caravan te ontdekken. Aan campings en motorhomeparkings geen gebrek, aan passende activiteiten nog minder. Zeeland is perfect voor avonturiers: Zeelanders zijn zot van surfen of kiten en beachclubs waar je een lesje kunt boeken zijn er legio. Als water niets voor jou is, strek dan de benen tijdens een lange wandeling op het strand, de polders of in de duinen.  

Zeeland leent zich perfect voor een rondreis van enkele dagen. Eilandhop van winkelwalhalla Sluis naar havendorp Breskens en meer aan in Vlissingen. Ga langs Middelburg naar Domburg en zo verder naar Zierikzee, ga in de terugweg nog even langs Goes of Yerseke. Er valt genoeg te beleven.  

Tip: Zeeland is een paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. Restaurants waar de mosselen, oesters en garnalen rechtstreeks uit de zee komen, zijn makkelijk te vinden. 

Deze website helpt je je weekendje naar Zeeland te plannen! 

Zeeland kampeerinspiratie
Champagnestreek kampeerinspiratie

Champagne 

Vanuit Brussel bereik je Frankrijks meest noordelijke wijnstreek op zo’n drie uur rijden. De ideale bestemming voor een mini-roadtrip, zéker met de motorhome of caravan. De streek omslaat de driehoek tussen Reims, Epernay en Châlons-en-Champagne. Een weekend is zeker voldoende om deze streek goed te leren kennen. 

Parkeer op de eerste dag je caravan of camper op één van de vele campings of camperterreinen. Bezoek van daaruit te voet of met de fiets de stad Reims, met veel groen, interessante musea, historische gebouwen en toffe winkeltjes. Neem daarna de motorhome of auto (indien je een caravan-gebruiker bent) en trakteer jezelf op een degustatie van dit bruisend goud. Kies bijvoorbeeld voor een proeverij bij één van de bekende huizen op de Avenue de Champagne in Epernay. Ga zeker ook eens langs bij kleinere boeren, die minstens even goede flessen aanbieden voor een zachter prijsje.  

De Champagne kan je het hele jaar door bezoeken. De druivenpluk is leuk om te zien, maar houd er rekening mee dat de boeren het in deze periode (meestal van eind augustus tot eind september) heel druk hebben. Geef zeker altijd eerst een belletje om te kijken of ze je kunnen ontvangen en maak indien nodig een afspraak. 

Tip: houd genoeg plaats over in de caravan of motorhome voor een mooie voorraad Champagne! 

Klik hier voor meer Champagne-inspiratie!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.