De zomervakantie staat voor de deur!

De school is uit, de zon schijnt, het is zover: laat de vakantie beginnen! Veel mensen beslissen om er deze zomer op uit te trekken. Hoewel vliegtuigvakanties nog steeds populair zijn, laat de camper zich niet overtreffen. Reizigers staan klaar om te genieten van een vakantie op wielen. We zetten de voordelen van kampeertrips even op een rijtje. 

Vrijheid  

Het grootste voordeel van reizen met de camper, van of caravan is de vrijheid. Je beslist volledig zelf wanneer je vertrekt, waar je verblijft... Je hoeft niet veel mee te nemen en je trekt je eigen plan. Zorg er wel voor dat je op voorhand goed checkt waar je wel en niet mag parkeren met je voertuig 😉  

Je huis op wielen  

Zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent, voel je je nog steeds thuis. Je kan heel wat nuttige spullen inpakken of zaken die je camper of caravan gezelliger maken. Dit thuis-gevoel zorgt ervoor dat je je snel en overal op je gemak voelt.  

Geen tijdsdruk 

Wanneer je de camper of caravan hebt geïnstalleerd, maak je gebruik van alle diensten, op elk moment van de dag zowel s’ avonds als ‘s nachts. Je hoort het goed; geen tijdsdruk meer! Zo eet je, neem je een douche, slaap je, maak je een wandeling... wanneer je maar wilt.  

Nieuwe mensen ontmoeten  

Even weg zijn van huis met de camper of caravan betekent nieuwe mensen ontmoeten! Tijdens tussenstops krijg je de kans om een praatje te slaan met je buurman, en nieuwe banden op te bouwen met andere reizigers. Kampeervakanties staan bekend voor de vele vriendschappen en relaties die op deze manier ontstonden! 

Een beperkt budget  

Een sterk voordeel van reizen met de camper of caravan is dat je je uitgaves eenvoudig beheerst.  Geen hotelkamer boeken, dineren op restaurant... Door je reisroute op voorhand uit te stippelen, vermijd je onaangename verrassingen. Kamperen maak je zo duur als je zelf wilt. 

Heb jij zin om te kamperen? Lees dan zeker onze andere artikelen om inspiratie op te doen voor je volgende trip! 😊 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.