De beste manier om je batterijen op te laden? Ga in de herfst eens op reis met je motorhome of caravan

Reizen

De herfst is een bijzonder charismatisch seizoen. Kleuren veranderen, bladeren vallen, de kou treedt in en we kruipen terug onder onze dekentjes. Die typerende negatieve gedachten over de herfst die gelijk zou staan aan regen en somberheid, mag je links laten liggen. Trek je laarzen aan en ontdek de wereld tijdens deze prachtige periode! 

Een grote waaier aan activiteiten  

Reizen kan ook buiten het populaire zomerseizoen. De herfstperiode is namelijk de perfecte tijd voor ontdekkingen en mooie landschappen. Zo zijn er veel activiteiten mogelijk tijdens dit kleurrijke seizoen. 

Even uitwaaien met een wandeling  

Aangezien de meeste kampeerders bijzonder genieten van de natuur is een frisse wandeling de perfecte activiteit. In de bergen of in het bos, op het platteland of aan zee, er zijn veel mogelijkheden om te profiteren van een rustig moment om zo nieuwe energie op te doen. Bovendien verandert het uitzicht van de paden naargelang de seizoenen. Als je in de zomer een wandeltocht hebt gemaakt, zul je er in de herfst een heel ander landschap aantreffen. Een geweldig gemakkelijke manier om een plek te herontdekken.  

Culturele wandelingen  

Naast wandelingen in het groen, kan je ook genieten van culturele wandelingen. Dit door de kastelen van een streek te ontdekken, of door de dorpen in de buurt van uw woonplaats te bezichtigen. Bij slecht weer niet getreurd: je kan nog altijd cultuur opsnuiven door leuke musea of gebedshuizen te bezoeken.    

Ontspannende momenten  

Na een lange dag het gebied te verkennen waar je verblijft met je motorhome, kan je een moment voor jezelf nemen. Bezoek een plaatselijke bar, of geniet gewoon van een warme chocolademelk in je motorhome/ caravan terwijl de herfstzon ondergaat. Er is geen betere manier om een dag van ontdekkingen af te sluiten, en nieuwe energie op te doen voor de volgende dag. 

De ideale uitrusting om de kou te trotseren  

Zoals hierboven vermeld, dalen de temperaturen met de komst van de herfst. Het is dus zeer belangrijk om op de kou voorbereid te zijn. Wat je zeker niet mag vergeten mee te nemen:  

  • Waterdichte kleding en accessoires: als Belgen weten we hoe onaangenaam het gevoel van vochtigheid is. Vergeet niet om naast je regenjas ook een waterdichte rugzak mee te nemen voor de wandeltochten.  
  • Warme kleding: enkele essentials voor koud weer zijn hoge sokken, warme truien, en een sjaal. Ben je een echte koukleum? Neem dan voor de zekerheid ook een muts mee. 
  • Een thermoskan: ideaal voor kleine rustpauzes doorheen je ontdekkingsreis.  

Als je dankzij dit artikel het beste van de natuur wil ontdekken in de herfst, aarzel dan niet je ervaring met ons te delen. Wij wensen je alvast een goede reis! 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.