Campings en reisinformatie

Roadtrip kaart campings en reisinformatie

Het is maar net wat bij je past: zo snel mogelijk via de autoroutes naar je vakantiebestemming, of lekker genieten van mooie slingerweggetjes onderweg. Een voordeel van de camper is dat je binnen de vijf minuten ben je gepakt en gezakt om opnieuw te vertrekken. Met de caravan neemt alles wat meer tijd in beslag, maar dan kan je ook langer genieten. 

Staplaatsen voor de camper

Speciaal voor motorhomes zijn er staplaatsen voor de motorhome in heel Europa. Soms zijn het eenvoudige – gratis – parkeerplekken zonder voorzieningen, maar er zijn ook staplaatsen waarbij elke plek een eigen stroompaal heeft en waar een servicepunt is ingericht. Hier kun je je vuilwatertanks legen en vers drinkwater innemen. Tegenwoordig hebben ook de meeste campings voorzieningen voor campers. Er zijn gidsen te koop met staplaatsen voor de motorhome en voor smartphones kun je diverse Apps downloaden. Lees in Campaway-magazine meer over de voordelen van camperparkings met overnachtingsmogelijkheden.

Maximale snelheid

In België is de maximale snelheid met een caravan en andere aanhangwagens is 120 km/u. De aangeraden snelheid van 90 km/u is de ideale snelheid om met het Belgische vrachtverkeer mee te kunnen. In Duitsland mag je onder bepaalde voorwaarden 100 km/u rijden mits je daarvoor een ontheffing hebt van de Tüv. Die "Tempo 100"-regels vind je hier. Alle landen hanteren eigen verkeersregels, ook met betrekking tot de maximum snelheid. Een handig overzicht vind je hier.

Roadtrip kaart campings en reisinformatie

Soorten campings

Campings heb je in soorten en maten. Van kamperen bij de boer tot grote, luxe vijfsterrencampings met meerdere restaurants, een wandel-/winkelboulevard, zwemparadijs, wellness en in het hoogseizoen soms zelfs een eigen huisartsenpost. Leuke andere campings zijn de charmecampings: kleine familiebedrijfjes die meestal zijn ontstaan uit de boerencampings. 

Kampeergidsen

De camping- en kampeergidsen van ACSI zijn al sinds 1965 een begrip in zowel België als Nederland. De kampeergidsen voorzien de kampeerder van alle benodigde informatie over campings in Europa. Alle campings in de gidsen worden jaarlijks geïnspecteerd aan de hand van een lijst met meer dan 200 voorzieningen.   

In ons land zijn er verschillende kampeergidsen beschikbaar voor de liefhebbers. De gidsen die Pasar uitgeeft (Pasar Kampeerwijzer, Pasar Kampeergids en Gids Campings in Vlaanderen) zijn een onmisbare praktische hulp bij de organisatie van je kampeervakantie. Hierin vind je alle informatie over Vlaamse campings, kampeerverblijfparken en kampeerautoterreinen. Het magazine Kampeertoerist brengt elk jaar de gids ‘Zorgeloos Kamperen’ uit, een naslagwerk met begeleide kampeerreizen voor het hele jaar.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.