Bug-free kamperen: tips om insecten op afstand te houden

Veel mensen houden van de natuur en plannen graag kampeeruitjes. Op de camping zijn insecten vaak onvermijdelijk, vooral tijdens de warmere maanden.  Helaas zijn er enkele insecten dat de gewoonte hebben om het plezier te verstoren. Met onderstaande tips hou je de kleine beestjes uit jouw buurt!

Geurige oplossingen

Een van de meest natuurlijke manieren om insecten af te weren is via geuren en oliën. Pepermuntolie is bijvoorbeeld een populaire keuze omdat insecten die geur niet lekker vinden. Verdun deze met water en spray het rondom de camper. Een paar druppels lavendelolie op een zakdoek of kledingstuk doet wonderen om plaagdiertjes op afstand te houden. Ook enkele zakjes rozemarijn rondom de campingplaats werkt uitstekend. Liever iets sterker? Dan is azijn je go-to. Meng eenzelfde hoeveelheid azijn met water en spray erop los. Ten slotte is ook de geur van kruidnagel een mogelijke oplossing. Overtuigd? Aarzel dan niet en probeer deze natuurlijke middelen eens uit. Je geniet in een mum van tijd van een insectenvrije kampeertrip!

Handige gadgets

Geen fan van (sterke) geurtjes? Dan zijn enkele gadgets misschien je redder in nood. Vliegenmeppers zijn handig tegen muggen en vliegen. Speciale vallen met lokstoffen zijn dan weer goed tegen fruitvliegjes. Insectenlampen met een kleefplaat trekken de insecten aan, zodat jij er geen last van hebt. Ten slotte zorgt een insectennet rond je bed voor een goede nachtrust.

Simpele trucjes

Je kan uiteraard ook preventief te werk gaan. Zorg er allereerst voor dat je jouw camper of caravan goed afsluit en laat geen ramen openstaan. Een opgeruimd kampeerterrein met regelmatige afvalverwijdering heeft ook zeker zijn nut. Kies voor een winderige plek en vermijd plaatsen met veel stilstaand water, dit trekt namelijk veel insecten aan.

Pas ook je kledij aan. Beschermende kleding zoals lange mouwen en broeken zijn aangeraden. Vermijd felgekleurde kleding en zoete geuren. Last but not least, beperk activiteiten die ongewenste beestjes aantrekken, zoals koken en eten in de buurt van je camper of caravan. Op deze manier geniet je ten volle van je kampeervakantie zonder insectenbeten.

Don’t kill the buzz

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige insecten nuttig kunnen zijn, zoals bijen en vlinders. Probeer ze dus niet per ongeluk te schaden. Ondervind je toch last van ongewenste insecten, probeer dan zeker bovenstaande tips.

Wij wensen je een fijne, bug-free kampeerervaring!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.