Wat zijn dé campertrends van 2023?

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Een jaar vol kamperen, leuke trips met de camper of caravan en een heleboel fijne herinneringen. Maar waar mag je je aan verwachten volgend jaar? Welke campertrends zullen niet weg te denken zijn in 2023?  

Pareltjes uit eigen streek  
Een trend die ontstond door de coronacrisis en de komende jaren alleen maar populairder zal worden is kamperen in eigen land. Lokaal kamperen geeft je de mogelijkheid om er vaker op uit te trekken voor minder lange periodes. Een weekendje op ontdekking naar
de mooiste pareltjes in eigen land? Check!  

Onafhankelijk reizen met de camper 

Steeds meer mensen hebben nood aan vrijheid. Ze willen spontaan vertrekken met de camper of caravan, geen strakke planning volgen en op prachtige plaatsen stoppen. Wildkamperen geeft je de kans om elke dag in te vullen naar eigen wensen en onafhankelijk te zijn van anderen. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de plekken waar je parkeert, want niet overal mag je zomaar wildkamperen. Maar het is goedkoper én je komt ongetwijfeld op unieke plekken.  

Kamperen volgens de laatste woontrends 

Grijp jij liever terug naar de basics of verkies je toch om te kamperen in stijl? Dan is deze trend eentje voor jou! In 2023 is kamperen volgens de laatste woontrends een echte hype. We kiezen steeds meer voor comfort en trekken maar al te graag onze smaak door in de camper of caravan. Koop een leuke stoel die doorheen het jaar mooi op je terras staat, maar tegelijkertijd onmisbaar is op je kampeertrip. Ook lampionnen die een gezellige touch geven aan je tuin, maken je camper of caravan dat tikkeltje stijlvoller.  

Je camper als kantoor 

Een trend die begon tijdens de coronacrisis én hipper dan ooit wordt in 2023... want hij valt bij veel mensen in de smaak. We noemen ze ‘digital nomads’, mensen die vanuit hun camper werken. Je hoeft er geen lange afstanden voor te doen. Vaak kom je na enkele kilometers al op een fijne en inspirerende plek om rustig te kunnen werken.  

Wij wensen je een fijn 2023 boordevol kampeeravonturen!  

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.