Steek het vuur maar aan

kampvuur kamperen

Wat is er gezelliger dan, nu het wat kouder en donkerder wordt, rond een knisperend kampvuur even op te warmen? Sommigen worden helemaal nostalgisch bij de geur en wanen zich meteen terug op kamp bij de jeugdbeweging. Anderen vinden dan weer niets zo ontspannend als in de vlammen staren en de gedachten even de vrije loop te laten.  Voor de meeste kampeerders hoort een vuurtje stoken dan ook gewoon bij een geslaagde kampeertrip.
Wegens de verstrengde wetgeving of uit extra veiligheidsoverwegingen is het echter vaak niet toegestaan op campings of camperplaatsen een kampvuur aan te steken. We geven je graag enkele kampeerplekken waar je, nadat je je camper of caravan op een mooi plekje geparkeerd hebt, gezellig een open vuurtje mag stoken.

kampvuur kamperen kids

“Camping Møns Klint” op het Deense eiland Møn is een camping voor iedereen. Voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, voor natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars en vissers. Iedereen vindt op deze camping zijn gading. Het magnifieke uitzicht krijg je er gratis bij. Je kampeert op één van de donkerste plekken van Denemarken, waardoor de sterrenhemel adembenemend is. De staanplaatsen op deze grote camping liggen verspreid tussen de bomen en struiken op glooiende hellingen, met idyllische vijvers. De camping is gelegen nabij de Klintholm haven, waar je lekkere verse vis kan kopen op de plaatselijke markt. En deze kan je dan zelf klaarmaken boven je kampvuur.

Iets dichter bij huis vind je “Camping de Watermolen” in het in de prachtige Groningse natuur, op de grens met Friesland. Op deze kindvriendelijke camping aan het water kun je volop genieten van rust, ruimte en het mooie landschap dat deze parel in Nederland te bieden heeft. Wanneer je zelf geen vuurkorf mee hebt, kan je er één ter plaatse huren. Deze wordt geleverd met een zak hout en is zo ontworpen dat hij geen schade veroorzaakt aan de grasmat. 
In de veelzijdige provincie Groningen vind je maar liefst 7.500 hectare natuurgebied en prachtige polders, meren en bossen waar je heerlijke wandel- en fietstochten kunt maken. Ook grenst de provincie Groningen aan de Waddenzee, een gebied dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.

In eigen land kan je terecht op de “Outdoor Camping Barvaux” in de Ardennen, nabij het historische stadje Durbuy. Hier huur je een vuurschaal compleet met hout en aanmaakblokjes, waarmee je ’s avonds tot tien uur op je eigen staanplaats mag stoken. Wil je door tot in de late uurtjes? Schuif dan aan bij het grote kampvuur op het veld naast de camping. De camping is gelegen in de vallei van (en langs) de Ourthe. De omgeving leent zich uitstekend voor wandeltochten en visuitstapjes. Er worden ook veel outdooractiviteiten georganiseerd, zoals mountainbiken, kajakken, abseilen en paintball. De ideale combinatie van avontuur en ontspanning.

kampvuur kamperen marshmallows

De kasteelcamping “Camping Rothenfels” is gelegen in het mooie Oberwölz Stadt, Oostenrijk.
Voor voorbijgangers moet het een betoverend gezicht zijn: allemaal flikkerende lichtjes tegen een begroeide helling. Want de staanplaatsen op Camping Rothenfels hebben niet alleen allemaal een eigen vuurplaats, ze liggen ook nog eens op terrassen. Zo heb je behalve van je eigen vuurtje ook plezier van dat van de onderburen. De camping is geschikt voor kampeerders die midden in de natuur willen staan. Zeer letterlijk zelfs, want de camping bestaat uit twee delen waarvan het ene gedeelte voor naturisten is. Toch maar opletten bij het open vuur! Beide delen zijn volkomen van elkaar gescheiden. Wij met zijn hond op vakantie wil, is hier ook meer dan welkom.

Zo, let’s get this fire started! Neem er ook gerust de gitaar en marshmallows bij voor een ultiem kampvuurmoment. Voor wie het niet kan laten even melig te worden, zetten we alvast het kampvuurlied bij uitstek in. Vrolijke, vrolijke vrienden … 😊

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.