Ontdek en profiteer: de allereerste Campaway Days

Campaway Days

Het aftellen is begonnen, nog maar één weken tot de allereerste Campaway Days! Deze vinden plaats van 24 oktober tot en met 1 november. Negen dagen boordevol speciale acties bij motorhome- en caravandealers over het hele land. We trappen de Campaway Days af op de allereerste Nationale Motorhome- en caravandag!
Trek je er graag regelmatig op uit met de motorhome of caravan maar heb je zelf de stap tot aankoop ervan nog niet genomen? Twijfel niet langer en profiteer tijdens deze dagen van talloze voordelen en saloncondities!
Hieronder vind je alvast enkele tips om in het achterhoofd te houden wanneer je overgaat tot de aankoop van je favoriete vakantievoertuig. 

Campaway Days caravan

Nationale Motorhome- en Caravandag

De BCCMA roept elke 4de zaterdag van oktober uit tot Nationale Motorhome- en Caravandag. Een ware feestdag gewijd aan de echte liefhebbers van deze vrijetijdsvoertuigen. Dit jaar vieren we dus voor het eerst op 24 oktober. Is het leven niet prachtig?
Vier met ons mee. We schreeuwen onze liefde voor het kamperen niet van de daken, maar toeteren deze vanachter ons stuur. Doe met ons mee en toeter er 24 oktober om 11u stipt even op los!

Check? Check!

 • Als eerste bepaal je natuurlijk je beschikbare budget. Hou hierbij niet alleen rekening met de aankoopprijs, maar ook de verzekering en inschrijving, eventueel extra toebehoren (vb. voortent of schotelantenne) ... die betaald moeten worden.  
   
 • Kies vervolgens welk type voertuig bij jou en je vakantieplannen past.
  Bij de motorhomes zijn er vier types op de markt, de vans, alkoofcampers, semi-integraalcampers en de integraalcampers.  (https://www.campaway.be/camper
  Bij de aankoop van een caravan heb je keuze uit de  gezinscaravan of de tweepersoonscaravans . (https://www.campaway.be/caravan
  Ga je graag op wintervakantie, zorg dan dat het model dat je kiest over een goede isolatie en een afdoend verwarmingssysteem beschikt. Pakt je partner steeds zijn of haar hele kleerkast in, dan overweeg je best een voertuig met extra bergruimte of een garage achteraan. 
  Bespreek met de verkoper jouw wensen en noden om tot de beste keuze te komen. Elk type voertuig heeft immers specifieke eigenschappen en voor- en nadelen.
  Let wel, voor sommige modellen heb je een rijbewijs C nodig.
   
 • Wanneer je je keuze gemaakt hebt wat betreft het model, is het tijd om over de indeling en uitrusting van de kampeerwagen na te denken. Hoeveel zit- en slaapplaatsen moeten er zijn? Welk soort bed wil ik? Ga ik voor een hefbed, een tweepersoonsbed of toch een stapelbed? Vind ik toilet met cassette of een tank het handigst? 

De verdeler aan je zijde

Er zijn dusdanig veel opties en zaken waar je rekening mee moet houden, dat het niet altijd evident lijkt om tot een juiste keuze te komen. Gelukkig kan je steeds terecht bij een erkende verdeler waar een verkoper je graag met raad en daad bijstaat. Profiteer hiervan en vraag ook gerust of een testrit met de camper of caravan die je op het oog hebt mogelijk is.  
Bovendien kan je, zoals hierboven aangehaald, het voertuig bij de aankoop via een merkgebonden dealer helemaal zelf naar keuze configureren. 
Tot slot geniet je bij de aankoop via een verdeler van een garantie na verkoop. Dit gaat van 2 jaar algemeen tot 5, 7 of zelfs 10 jaar op waterdichtheid.  

Campaway Days camper

Om er zeker van te zijn dat jouw droomcamper of -caravan beschikbaar is om er volgende zomer opuit te trekken, is het zaak deze tijdig (lees: reeds in het najaar) te bestellen. En zo heb je toch alvast iets om naar uit te kijken tijdens die donkerdere wintermaanden.  

Ben je nog niet helemaal klaar om meteen een camper of caravan te kopen? Ook dan ben je meer dan welkom om tijdens de Campaway Days bij de deelnemende verkooppunten binnen te springen en hun huuraanbod te ontdekken.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.