Met de camper of caravan door de bloesems

Met de camper of caravan door de bloesems

April is dé bloesemmaand bij uitstek, de knopjes van fruitbomen barsten open en creëren unieke bloemenwolken. Ze trakteren je niet alleen op prachtige landschappen, maar zorgen ook voor een heerlijke zoete geur. Sta jij te popelen om naar het Haspengouwse land te trekken met de camper of caravan en er de mooiste stukjes natuur te ontdekken? Wij lijsten de drie mooiste bloesemwandelingen inclusief camperplaatsen op!

Reading Between the Lines

Het charmante Borgloon

Borgloon wordt ook wel de parel van Haspengouw genoemd. Je kan er heel het jaar terecht om mooie wandelingen te maken, maar vooral tijdens de periodes van bloesems en rijp fruit is het de moeite om er te gaan wandelen. Waag je aan de heuvelachtige landschappen van Borgloon en geniet van prachtige stukken natuur met deze zeven kilometer lange wandeling.

Tijdens deze wandeling begeef je je niet alleen tussen de bloesems, maar krijg je ook een beetje kunst te zien. Zo kom je langs een doorzichtige kerk genaamd ‘Reading Between the Lines’. Het kunstwerk ziet er heel bijzonder uit en verdwijnt als het ware in het landschap. Het is dan ook geen verrassing dat hij tot één van de meest bijzondere kerken ter wereld behoort. Ideaal voor de perfecte foto!

Borgloon biedt niet alleen mooie wandelingen, ook de camperplaatsen zijn er veelbelovend. Zo krijgt je camper een mooi plekje tussen de appel- en perenbomen bij De Verborgen Parel.

Piringen-Zammelen, mooiste vallei van Haspengouw

Ben je een fervente wandelaar en deins je niet terug voor iets langere wandelingen? Dan is deze wandelroute het mooie Tongeren iets voor jou! Tijdens een tocht van 17 kilometer aan de rand van het Haspengouws leemplateau en in de vallei van de kronkelende Mombeek, lijkt het soms alsof je in het zonnige Frankrijk bent. Je wandelt door een prachtig natuurgebied dat voor afwisselende landschappen zorgt. Van akkers vol fruitboomgaarden en weides met paardenbloemen en madeliefjes tot oude dorpen met landhuizen en kastelen. Plezier verzekerd!

Na de tocht kan je terecht in het mooie camperpark in het Pliniuspark. Vanuit je camper of caravan kijk je niet alleen uit op een groene omgeving, maar sta je ook op enkele minuten wandelen op de gezellige markt van Tongeren. 

De bloesemwalk in Sint-Truiden

Mag het toch nog net iets meer zijn? Smeer je benen dan maar in voor de 20 kilometer lange bloesemwalk  je de natuur rondom Sint-Truiden doet ontdekken! Zoals de naam doet vermoeden, wandel je door een zee van bloesems en wijn-, boom- en fruitgaarden. Maar ook tijdens deze route met onverharde wegen kom je langs bezienswaardigheden met een rijk verleden zoals hoeves, kerken, brouwerijen en kastelen. Last but not least, liggen er hier en daar gezellige cafeetjes op de route om onderweg even uit te rusten, de dorst te lessen en te genieten van de prachtige omgeving.

Niet alleen tijdens de wandeling, maar ook op de camperplaats aan Domein Terbiest je van een rustige omgeving waar verschillende wandelroutes starten. Op slechts twee kilometer van het centrum parkeer je je camper zonder problemen.

Laat die bloesems nu maar komen!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.