Lekker opfrissen met een handige buitendouche.

camper buitendouche

Je kent dat wel, net als je je even wil ontspannen en opfrissen onder de douche, heeft ook de rest van het gezin hetzelfde idee. Thuis beschik je misschien over een tweede badkamer, waardoor het probleem snel verholpen is. Maar hoe doe je dit als je met de motorhome op vakantie bent? Je kan rustig in de rij gaan staan en je beurt afwachten, of zelfs een badkamerschema opstellen. Klinkt dit niet zo aanlokkelijk? Dan is er gelukkig nog een derde oplossing: de handige buitendouche. 

Altijd en overal genieten van een verfrissende douche

Dit praktische accessoire is in de meeste kampeerwinkels verkrijgbaar. 
Wanneer je de douche installeert in de laadruimte van de camper, is hij netjes opgeborgen en steeds klaar voor gebruik.  
Het douchesysteem maakt gebruik van de originele warm- en koudwaterinstallatie van de camper waardoor er geen extra pomp nodig is. 
De verkoper kan je steeds helpen met de installatiemogelijkheden of doorverwijzen naar een vakman.

Wanneer je nu na een sportieve fietstocht terugkomt en merkt dat de badkamer al ingepalmd werd door één van je mede-vakantiegangers, trek je gewoon de doucheslang uit de laadruimte en ben je in een mum van tijd weer helemaal opgefrist. 
 

Wat ons betreft zegt niets ‘kamperen’ zoals een verkwikkende douche in de frisse buitenlucht! 
 Zo’n buitendouche komt ook goed van pas om de fietsen of het strandspeelgoed van de kinderen even af te spoelen voor deze terug op het fietsenrek te plaatsen of in de laadruimte op te bergen. En als de hond weer eens een duik heeft genomen in net die ene modderpoel op de hele camping is ook deze deugniet weer in een handomdraai schoon. 

Vrijheid en privacy 

En wie niet op een naturistencamping staat en graag een beetje privacy heeft tijdens het douchen, zorgt best dat hij een beetje afgeschermd staat of kan een douchetent plaatsen. Zo’n douchetent is in twee seconden opgezet en even snel weer terug compact opgevouwd. De tent neemt weinig plaats in en kan bijna overal geïnstalleerd worden. Leg een kleine rubberen mat voor je gaat douchen en je vermijdt dat je met je voeten in een modderpoel staat. 

Aangezien de buitendouche aangesloten is op de waterinstallatie van de camper zelf, hangt het af van de grote van je properwatertank hoe vaak/lang je kan douchen alvorens te moeten bijvullen. 
Denk er wel aan dat het water van de douche (meestal) niet opgevangen wordt en dus gewoon in de vrije natuur stroomt. Gebruik daarom liefst zo weinig mogelijk of milieuvriendelijke en afbreekbare zeep.

Ontdek hoe de familie Mertens de buitendouche gebruikt

 

Efficiënt ruimtegebruik

In de badkamer zelf van de camper of caravan moet je creatief omgaan met de beschikbare ruimte. Het toiletgerief moeten op een beperkte oppervlakte ordelijk hun plek krijgen. 
Ook daarvoor vind je bij de meeste kampeerwinkels handige accessoires waarmee je alle spullen makkelijk en overzichtelijk kwijt kunt zonder al te veel in te leveren aan ruimte. 
Een opbergvak of beker-en tandenborstelhouder met zuignap of een organizer die makkelijk aan de deur van de badkamer te bevestigen is creëren instant extra opbergmogelijkheden en houden de badkamer opgeruimd. 
Ook voor de laadruimte van de motorhome zijn heel wat opslagsystemen zoals rekken beschikbaar die snel en makkelijk geplaatst kunnen worden. 
En zo is een zin als ‘Ruim jouw schoenen eindelijk eens op!’ ook gerechtvaardigd in het kampeerleven!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.