Kamperen in Spanje

met camper of caravan door Spanje

Of je nu graag onder een parasol op het strand ligt in een levendige badplaats, of liever van de rust en de omgeving geniet in een klein baaitje, alles kan in Spanje. Hier ontdek je zowel authentieke, eeuwenoude dorpjes als grote wereldsteden. 

met camper of caravan door Spanje

Strand en zee 

Wie Spanje zegt, denkt al snel aan een zonovergoten vakantie aan het strand. Van de Costa Brava in het noordoosten, de Costa Daurada nét onder Barcelona tot aan de kust van Andalusië in het zuiden. Van gezellige, brede zandstranden tot idyllische baaitjes zonder veel andere toeristen: je hebt het hier allemaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Playa del Silencio? Daar vind je rust, stilte én azuurblauw water. 

Natuurschoon 

Naast zee en strand heeft Spanje nog veel meer moois te bieden. Er zijn 15 nationale parken en wel 700 beschermde natuurgebieden. Je kan fantastische bergwandelingen maken in de Pyreneeën en de mooiste vogels spotten in de Extremadura. Ook de Balearen zijn een hoogtepunt van je rondreis door Spanje. Deze eilandengroep ten oosten van Spanje bestaat onder andere uit Mallorca, Ibiza en Menorca. Je beleeft er het ultieme eilandgevoel en geniet er van een zee die nooit verveelt. 

met camper of caravan door Spanje
met camper of caravan door Spanje

Moderne steden, authentieke dorpjes 

Tijdens een vakantie in Spanje mag een bezoek aan wereldstad Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Verdiep je in de prachtige kunst van Gaudí of breng een middag door op een hip terrasje op de Ramblas. Ook hoofdstad Madrid is een echte aanrader, met haar eeuwenoude kerken en het beroemde kunstmuseum, het Prado. Om de oude, Spaanse cultuur te ontdekken, bezoek je authentieke dorpjes zoals die in het bergachtige achterland van Andalusië. 

Campings  

In Spanje vind je campings voor motorhomes en caravans in alle soorten en maten. Hier vind je meer info voor je roadtrip door Spanje.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.