Kamperen met de camper of caravan in Zwitserland

met camper of caravan door Zwitserland

Zwitserland is de ideale bestemming voor wie even alles wilt vergeten in de heerlijk frisse berglucht. Het land staat bekend om haar ongerepte natuur, mooie wandelpaden en besneeuwde bergtoppen.  

Natuur 

Zwitserland is een land van sterke contrasten. Het kan goed zijn dat je in één oogopslag indrukwekkende bergtoppen, een idyllisch heuvellandschap en een pittoresk dorpje ziet. De panoramische uitzichten zijn slechts een van de vele argumenten om de caravan of camper mee te nemen op een roadtrip door dit Alpenland. Zwitserland is niet alleen een paradijs voor skiërs, ook tijdens de zomer is het zeker de moeite waard! 

Er zijn honderden kilometers aan wandelroutes, mountainbikepaden en uitdagende bergpassen. De Grosse Aletschgletsjer is de grootste gletsjer van de Alpen, en is een grote trekpleister voor avontuurlijke vakantiegangers. Dankzij de bergen is Zwitserland ook hét land van de gletsjermeren. Op en rond die meren kan je naar hartenlust wandelen, fietsen en kanoën. Liefhebbers van de zon kunnen dan weer terecht in het Rhônedal, recht tussen de indrukwekkende Berner en Walliser Alpen. De regio’s in Zwitserland kunnen op enkele kilometers afstand sterk van elkaar verschillen. Dat komt door de vier landstalen en de grote variatie in het landschap. Kijk dus zeker uit naar de kenmerken van de streken die je wilt bezoeken!  

met camper of caravan door Zwitserland

Steden 

Zwitserland heeft naast indrukwekkende landschappen ook verschillende steden die de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Genève, met het VN-gebouw als grote publiekstrekker. Ook in Zürich, Basel, Lausanne en Lucerne kan je de Zwitserse cultuur en geschiedenis ontdekken. Die laatste stad, Lucerne, heeft bijvoorbeeld heel wat middeleeuwse charme, met haar iconische oude bruggen en een barokke Jezuïetenkerk. Zeker een bezoekje waard! 

Kamperen 

Zwitserland is een land met erg veel opties voor vakantiegangers. Verschillende streken hebben een volstrekt uniek karakter, maar wat ze wél allemaal gemeen hebben is het respect dat ze hebben voor de natuur. Dat respect verwachten ze ook van de bezoekers, die met hun camper of caravan met open armen worden ontvangen op de vele campings. Nidwalden, Tincino, Berner Oberland, Wallis, Glarus,  Graubunden en Vaud, het zijn maar enkele van de gebieden die uitermate geschikt zijn voor kampeerders, en waar heel wat faciliteiten te vinden zijn voor reizigers met caravans of motorhomes. 

Op deze site vind je meer informatie over kamperen in Zwitserland.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.