Kamperen in Denemarken

kopenhagen-denemarken

Brede zandstranden, glooiende, groene velden, talloze (schier)eilanden en de mooiste steden om te ontdekken. Denemarken heeft alles in huis voor een onvergetelijke caravan- of campervakantie. Dompel je onder in de geschiedenis van de Vikingen, bezoek Legoland en maak fantastische roadtrips, hikes en fietstochten: welkom in Denemarken. 

Met de motorhome of caravan door het land 

Met iets meer dan een dag autorijden ben je al in Denemarken en kan je kampeervakantie beginnen. Dankzij de goede infrastructuur kun je gemakkelijk met de caravan of camper op de mooiste plekken komen. Vaak mag je zelfs met je camper zo het strand oprijden! Ideaal voor een korte stop onderweg, of juist voor een lange zomeravond aan het water: in Denemarken schijnt de zon vaker dan bij ons en blijft het langer licht. 

Fietsen 

Niets zo leuk als het verkennen van een nieuwe omgeving op de fiets, die je meeneemt achterop de caravan of motorhome. Wind door je haren, de frisse geur van bos en zee, Denemarken leent zich er zeker goed voor. Er is zelfs een speciale app, waarmee je kiest uit 26 panorama-fietsroutes, die je niet alleen langs de mooiste uitzichten brengen, maar ook langs motorhome- en caravancampings. Zo kun je onderweg meteen je volgende plek om te overnachten uitzoeken.

 

Natuurgebieden 

Met de motorhome of caravan en de fiets dus, zo kun je al heel veel zien van Denemarken. Naast de lange kustlijn met de brede zandstranden ontdek je meren, fjorden, bossen, duinen en prachtige krijtrotsen.  Enkele tips: Skagen, het meest noordelijke puntje van Denemarken, waar je op een landtong kunt lopen, Rold Skov, een eeuwenoud bos met griezelig-uitziende bomen, Smålandsfarvandet, een gebied met veel eilanden met leuke stranden, en het indrukwekkende merengebied Søhøjlandet. 

Campings 

In Denemarken vind je campings in alle soorten en maten, zowel aan het strand als in het binnenland. Denemarken telt in totaal zo’n 530 campings, van groot tot (heel) klein. Voor extra tips bezoek je best de website van Visit Denmark.  

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.