Italië als bestemming met de camper of caravan

Italië met de camper of caravan

Droom even mee: de lekkerste antipasti bij het aperitief, daarna een pastagerecht als ‘il primo’. Dan pas het hoofdgerecht ‘il secondo’, vlees of vis, en eventueel nog een ‘dolce’, het nagerecht, dat vaak tegelijk met een ‘espresso’ wordt opgediend. Italianen maken een feest van het diner! 

Duizend meren  

Italië is het land van de duizend meren, die je voornamelijk in het noorden aantreft. Perfect te doen als bestemming met de camper of caravan vanuit ons land. Het Gardameer is het meest gekende, maar wat dacht je van het Ledromeer, Lago d’Idro, het meer van Caldonazzo of het Lago Maggiore. Wist je trouwens dat George Clooney een huis heeft aan het Como-meer? Vooral de provincie Trentino is een echt merenparadijs. Onze favoriet? Het mini-meertje van Toblino, met een Doornroosje-kasteel waar vaak huwelijken zijn. 

Italië met de camper of caravan
Italië met de camper of caravan

Ontdekken  

Toscane is een van de populairste vakantieregio’s, na Trentino en zeker niet te missen wanneer je Italië doorkruist met de camper of caravan. Glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden zo ver het oog rijkt en lange rijen groene cipressen die landweggetjes markeren. Relatief onbekende regio’s ontdek je vlakbij Toscane: Le Marche en Umbrië. Geen massatoerisme op deze plekken. Overdag genieten aan het zwembad, met een koel glas Spritz in je hand. En ’s avonds luisteren naar het geluid van de krekels tijdens de zonsondergang. Da’s pas vakantie! 

Venetië  

‘Eerst Napels zien en dan sterven’, zo luidt de uitdrukking. Maar Rome en Verona moet je ook gezien hebben. Of wat dacht je van Florence, Arezzo en Siena in Toscane? Qua stedenbezoek heb je hier aan één mensenleven niet genoeg. De kers op de taart is Venetië, de stad die grotendeels op palen is gebouwd en door het Canal Grande in tweeën wordt gedeeld. Het mooiste uitzicht? Vanuit een authentieke gondel natuurlijk! 

Italië met de camper of caravan

Campings  

Van een eenvoudige lokaal- agriturismo’s – tot een luxe vakantiepark: in Italië kun je volop kiezen. Italië telt in totaal zo’n 6000 campings, van groot tot (heel) klein. 

Plan je roadtrip met de officiële website voor toerisme in Italië.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.